Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
18

Subsidie voor glastuinbouwbedrijven met werknemers die bbl-opleiding volgen

Om deelname aan een bbl-opleiding door medewerkers in de glastuinbouw te stimuleren, verstrekt Colland dit jaar extra subsidie aan glastuinbouwbedrijven. Een onderneming kan per medewerker die de bbl-opleiding volgt een vergoeding ontvangen van € 30 per schooldag, met een maximum van € 1.000 per schooljaar. Voor het schooljaar 2014/2015 kan een aanvraag worden ingediend tot 31 december 2015, tenminste zolang het subsidieplafond niet is bereikt.

Aan subsidieverstrekking zijn verschillende voorwaarden verbonden. Zo moet het bedrijf vallen onder de cao glastuinbouw. De medewerker die de opleiding volgt, is direct bij het bedrijf in dienst. De opleiding dient op mbo-niveau 3 of 4 te zijn. Voor de medewerker geldt dat hij 4 dagen in de week bij een bedrijf werkt en 1 of 2 dagen per week naar school gaat.

Subsidie kan worden aangevraagd via het declaratiesysteem CAS van Colland. Kas Groeit, het scholingsloket voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw, meldt dat er nog voldoende ruimte in het budget is om de subsidie aan te vragen.

Terug naar overzicht