Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
18

Mondriaan Fonds honoreert twee projecten Veiligheidszorg

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Met de Bijdrage Veiligheidzorg kan subsidie worden aangevraagd voor het verbeteren van de kwaliteit van de veiligheidszorg van collectie, personeel, publiek en gebouw van collectiebeherende niet-rijksinstellingen, zoals musea en kerken. Het Mondriaan Fonds maakt bekend dat zij recentelijk twee projecten in het kader van deze subsidieregeling heeft gehonoreerd.
Het gaat om de volgende projecten:

Het Amsterdam Museum ontvangt een bijdrage voor het trainen van personeel op het gebied van veiligheidszorg. Samen met Ons Lieve Heer op Solder en het Bijbels Museum zal het museum de kennis delen over veiligheidszorg;
De Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen in Nederland (VBMK) gaat in samenwerking met Museum Catharijneconvent, de bisdommen Utrecht, Rotterdam, Amsterdam-Haarlem en de Stichting Alde een handleiding veiligheidszorg schrijven dat zal worden opgenomen in het bestaande Handboek Behoud en Beheer van Kerkgebouwen. Het doel is om kennis over veiligheidszorg te delen en te bestendigen.

Musea en kerken, maar ook archieven en kunsthallen die regelmatig objecten van landelijk belang tonen, kunnen in het kader van de regeling een aanvraag indienen voor het duurzaam verbeteren van de veiligheidszorg van publiek, personeel, collectie en gebouw. De nadruk ligt op deskundigheidsbevordering en professionalisering van de veiligheidszorg, bijvoorbeeld door netwerkvorming, kennisuitwisseling en risicoanalyses. Er gaat extra belangstelling uit naar samenwerkingsprojecten. De maximale bijdrage is 60% van de projectkosten. Een Bijdrage Veiligheidszorg kan worden aangevraagd tijdens selectierondes. De eerstvolgende deadlines voor het aanvragen van een Bijdrage Veiligheidszorg zijn 3 juli en 2 oktober 2015.

Terug naar overzicht