Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
18

NRO-oproep voor gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft de oproep 'Gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid: implementatie- en bestedingsonderzoek' gepubliceerd.

Onderzoekers verbonden aan Nederlandse instellingen waar onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd, kunnen in het kader van de oproep een aanvraag indienen voor de uitvoering van een implementatieonderzoek van de nieuwe eisen van de voorschoolse educatie (2019/2020) en een bestedingsonderzoek van het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid (2020).

Het implementatieonderzoek moet een landelijk dekkend beeld opleveren van de implementatie van de maatregelen (urenuitbreiding en inzet hbo'er) door gemeenten en houders/kindercentra. Dit betekent dat alle gemeenten bevraagd worden en er een representatieve steekproef moet komen van houders/kindercentra.

Het bestedingsonderzoek is een kwantitatief onderzoek naar de besteding van de middelen aan onderwijsachterstandenbeleid. Het onderzoek dient informatie op te leveren om vragen over de inzet van de middelen te kunnen beantwoorden. In het onderzoek worden gegevens van alle gemeenten en een representatieve steekproef van houders meegenomen.

Het totale budget voor deze subsidieronde is maximaal € 211.500. Er wordt één voorstel gehonoreerd met een maximale looptijd van 1 augustus 2019 tot en met het najaar van 2021. Subsidie kan worden aangevraagd ter dekking van zowel de direct aan het project verbonden personele als materiële kosten.

De sluitingsdatum voor het indienen van intentieverklaringen is 7 mei 2019, 14:00 uur. De sluitingsdatum voor het indienen van volledige voorstellen is 21 mei 2019, 14:00 uur.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nro/gemeentelijke-onderwijsachterstandenbeleid-implementatie--en-bestedingsonderzoek/gemeentelijke-onderwijsachterstandenbeleid.html

Terug naar overzicht