Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
18

Langere openstelling en meer budget voor innovaties duurzame binnenvaart

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de Tijdelijke subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart 2018-2019 (IDB2018) gewijzigd.

De wijziging betreft de verlenging van de aanvraagperiode 2019 tot en met 1 augustus 2019 (was tot en met 1 maart 2019) en een vervijfvoudiging van het budget 2019 tot € 1 miljoen (was € 200.000).

IenW is naar eigen zeggen tot deze wijziging gekomen door het succes van de regeling én de noodzakelijke vergroening in de binnenvaartsector. De budgetverhoging wordt overigens beschikbaar gesteld vanuit de Topsector Logistiek.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het verstrekken van financiële bijdragen aan de binnenvaartsector ten behoeve van projecten die bijdragen aan de duurzaamheid van de sector door reductie van CO2-, NOX-, PM- emissies of methaanslip.

Subsidie kan worden aangevraagd door bedrijven actief in de binnenvaartsector.

In aanmerking voor subsidie komen projecten die zijn gericht op het gebruik van alternatieve brandstoffen, alternatief motorgebruik, voor- of nabehandelingstechnieken of motormanagement, inrichting en gebruik van het schip ten behoeve van de reductie van CO2-, NOX- en PM-emissies of methaanslip bij de voortstuwing van voor de binnenvaart gebruikte schepen.

De subsidie bedraagt ten hoogste € 250.000 per project. Het steunpercentage varieert per type project van 15% tot 50% van de subsidiabele kosten.

Terug naar overzicht