Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
18

Meldingsnummer EIA en MIA\Vamil te lang voor aangifte

In de aangifte vennootschapsbelasting en de aangifte inkomstenbelasting 2012 is te weinig ruimte om het volledige meldingsnummer EIA en MIA/VAMIL aan te geven. De Belastingdienst heeft in een nieuwsbericht aangegeven hoe u het meldingsnummer in de aangifte kunt invullen.

Als u een meldingsnummer wilt invullen en u hebt niet genoeg ruimte, dan laat u de eerste twee cijfers na de letter weg. Deze twee cijfers zijn onderdeel van de jaaraanduiding. Voorbeeld: het meldingsnummer van uw investering is 'M201298744'. In uw aangifte over 2012 vult u in: 'M1298744'.

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

De MIA biedt ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen de mogelijkheid tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

De Vamil biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Ondernemers die Vamil voor een bedrijfsmiddel toepassen mogen dit bedrijfsmiddel willekeurig ofwel vrij afschrijven.

Terug naar overzicht