Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

Openstelling voor financiële educatie voortgezet onderwijs

Het doel van de wijziging is om structurele aandacht te bevorderen voor financiële educatie binnen het voortgezet onderwijs. Naast het toevoegen van het voortgezet onderwijs als doelgroep, zijn er ook enkele andere wijzigingen aangebracht.

Na de wijziging komen uitsluitend de volgende activiteiten in aanmerking voor subsidie:

  • a. het volgen van een door de minister goedgekeurde opleiding door docenten van mbo-instellingen of vo-instellingen die tot doel heeft het integreren van financiële educatie in bestaande vakken en het onderwijzen van studenten respectievelijk leerlingen in financiële competenties;
  • b. het aannemen of vrijstellen van medewerkers binnen mbo-instellingen of vo-instellingen, die zorg dragen voor structurele inbedding van financiële educatie in het onderwijs op de desbetreffende mbo-instelling of vo-instelling;
  • c. het aanbieden van persoonlijke financiële begeleiding op de mbo-instellingen aan studenten met geldzorgen;
  • d. het aanbieden van individuele persoonlijke financiële begeleiding op vo-instellingen aan leerlingen en het betrekken van ouders of verzorgers bij de financiële opvoeding van hun kinderen.

Naast de inhoudelijke wijzigingen binnen de regeling is ook de al eerder aangekondigde nieuwe aanvraagperiode bekendgemaakt. Aanvragen kunnen van 15 april 2024 tot en met 10 mei 2024 worden ingediend. Dit aanvraagtijdvak richt zich uitsluitend op het voortgezet onderwijs. Er is een plafond van € 18,7 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht