Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

NWO-oproep voor het programma Mozaïek 2.0 geopend

Het programma beoogt daarmee de verdere ontwikkeling van een inclusieve werkomgeving binnen Nederlandse kennisinstellingen te bevorderen. Door netwerkvorming te faciliteren wordt het wetenschappelijke potentieel van deze groep onderzoekers zichtbaarder gemaakt.

Promovendi zijn zelf aanvrager en dienen zelf een vooraanmelding of volledige aanvraag in, in afstemming met de beoogde promotor en dagelijkse begeleider. De beoogde promotor dient daarnaast een promotorverklaring aan te leveren. Aanvragers moeten in het bezit zijn van een master diploma en hebben ofwel een bachelor ofwel een mastergraad in het Koninkrijk der Nederlanden behaald. Een aanvraag kan door slechts één aanvrager worden ingediend (niet voor een andere aanvrager, duo’s of (onderzoeks)groepen).

Voor aanvragers geldt dat het moet gaan om afgestudeerden met een Nederlandse nationaliteit of permanente verblijfsvergunning, welke niet in Nederland zijn geboren (migranten), of in Nederland zijn geboren en waarbij een of beide ouders van de afgestudeerden in het buitenland is/zijn geboren (kinderen van migranten).

De subsidie bedraagt maximaal € 348.000. De maximale looptijd van het voorgestelde project is tussen de 48 maanden (1 fte) of equivalenten daarvan tot maximaal 96 maanden (0,5 fte). Daarnaast kan er per fte aangevraagde PhD-positie per jaar van de aanstelling maximaal € 15.000 materieel budget worden aangevraagd.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 21 mei 2024, 14.00 uur. Aanvragen kunnen tot en met 5 november 2024, 14.00 uur worden ingediend. Voor 2024 is een budget van € 4.308.372 beschikbaar. 

Terug naar overzicht