Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

Investeringen in energie glastuinbouw en Marktintroductie energie-innovaties vanaf 1 april open

Vanaf 1 april is het weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de subsidie Investeringen in energie glastuinbouw en voor de subsidie Marktintroductie energie-innovaties (MEI). De deadlines zijn 26 april 2019 en 12 april 2019.

Met de Investeringen in energie glastuinbouw regeling kunnen glastuinbouwbedrijven en samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers energiebesparende maatregelen nemen. Het budget voor deze openstelling is € 6,9 miljoen. De maximale vergoeding bedraagt 25% van de kosten die onder deze subsidie vallen. 

 

De subsidie Marktintroductie energie-innovatie (MEI) 2019 is er voor glastuinbouwers of samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers die willen investeren in een duurzaam energiesysteem. Het beschikbare budget bedraagt € 5 miljoen. De maximale bijdrage is € 1,5 miljoen per aanvraag. Mkb-ondernemers krijgen maximaal 40% subsidie. Grote ondernemingen ontvangen in sommige gevallen voor een duurzaam energieproject 40% subsidie, anders 30%.

 

Voor beide geldt dat de Gecombineerde opgave van 2019 gedaan is. Hierin doet u de emissieaangifte CO2 voor 2018. Zorg ervoor dat u de opgave heeft verstuurd voordat u de subsidie aanvraagt.

Terug naar overzicht