Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

Nieuwe tender Transitiefonds Limburgse Woningmarkt

Bij de provincie Limburg kunnen vanaf 25 maart 2015 tot en met 20 mei 2015 projecten worden ingediend voor het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt. Voor deze tender komen projecten in aanmerking uit de regio Midden-Limburg en uit de regio Zuid-Limburg. Per regio is er € 1,5 miljoen beschikbaar. De tenderregeling voor Noord-Limburg volgt in de loop van 2015. Ook voor deze regio wordt € 1,5 miljoen beschikbaar gesteld.
Met het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt worden middelen ter beschikking gesteld om projecten, die de woningmarkt verder in balans brengen, te stimuleren. In Midden-Limburg was in de periode van 15 september 2014 tot en met 24 oktober 2014 al een eerste tender opengesteld. In deze periode hebben vijftien projecten een aanvraag ingediend. In totaal werd aan zes projecten een subsidie toegekend. Het betreft een totaal subsidiebedrag van € 775.000 dat toegekend is aan projecten in de gemeenten Weert (2x), Roermond (3x) en Roerdalen (1x). Het resterende budget van € 725.000 wordt ingezet voor de vernieuwde versie van de tenderregeling Midden Limburg, zijnde de tweede tranche. Projecten die gesitueerd zijn in de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert kunnen hiervoor een aanvraag indienen.

Naast een nieuwe regeling met de resterende gelden voor Midden-Limburg, is er ook ingestemd met een tenderregeling voor Zuid-Limburg. Hiervoor is € 1,5 miljoen beschikbaar. Projecten die voor deze tenderregeling een aanvraag kunnen indienen, moeten in Zuid-Limburg gesitueerd zijn (gemeenten Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Meerssen, Maastricht, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Voerendaal).

Terug naar overzicht