Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

Drenthe sluit Green Deal voor energiebesparing mkb

De provincie Drenthe verstrekt een subsidie van € 150.000 voor het project 'Energiebesparing mkb Drenthe'. Dit project is een samenwerking tussen Parkmanagement Drenthe, NMF Drenthe, Bouwend Nederland en VNO/MKB Noord en beoogt het Drentse mkb te helpen met energiebesparing. Een besparing van 700.000 m3 gas of ruim 1 miljoen kilowatt uur moet hiermee worden bereikt. Parkmanagement Drenthe stelt zelf ook € 60.000 beschikbaar voor het project.

In het landelijke SER Energieakkoord zijn energiebesparingsafspraken vastgelegd. De noordelijke vertaling hiervan is het Bespaarakkoord Noord. Deze Green Deal is de Drentse uitwerking van dit akkoord voor de energiebesparing in het MKB. Gedeputeerde Henk van de Boer verwacht dat dit project tenminste € 500.000 aan investeringen zal uitlokken. Met het project krijgen ondernemers via energieconsulenten een advies aangeboden. Ze krijgen ook hulp bij het maken van keuzes en bij de uitvoering van de geadviseerde maatregelen. Gedurende het gehele traject is een regelmatige afstemming met de handhavers van de Regionale Uitvoering Dienst Drenthe opgenomen.

De provinciale subsidie wordt verstrekt op basis van het Subsidiereglement Drentse Green Deals. De provincie sluit Green Deals met partijen die een belangrijke bijdrage leveren aan de provinciale energiedoelstellingen. De Drentse Green Deal is een zakelijke overeenkomst tussen een organisatie en de provincie. Hierin formuleert de provincie haar inspanningen voor ondersteuning op basis van een voorgenomen investering/inspanning van de betreffende organisatie.

Terug naar overzicht