Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

Oproep voor indienen van voorstellen Europees netwerk voor beroepsonderwijs en -opleiding (Refernet)

De Europese Unie nodigt publieke of private organisaties, die gevestigd zijn in Griekenland en / of Roemenië uit, voorstellen in te dienen, waarmee het Europees Centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding (Cedefop) een kaderpartnerschapsovereenkomst kan sluiten met een looptijd van 18 maanden. Cedefop zal met elke succesvolle aanvrager een specifieke overeenkomst tekenen, voor de uitvoering van een werkplan van 6 maanden in 2014. De startdatum van dit werkplan is 1 juli 2014. Aanvragen voor zowel de kaderpartnerschapsovereenkomst als het werkplan moeten uiterlijk op 16 mei 2014 zijn ingediend.

Het beschikbare budget voor de looptijd van vier jaar van de kaderpartnerschapsovereenkomsten kan oplopen tot € 4 miljoen. Dit is afhankelijk van de jaarlijkse besluiten van de begrotingsautoriteit. Het totale beschikbare budget voor het werkplan voor 2014 is € 980.000 voor de 28 lidstaten van de Europese Unie, inclusief IJsland en Noorwegen. De subsidie is afhankelijk van de bevolkingsomvang van een land en wordt toegekend voor het uitvoeren van een jaarlijks werkplan. Het totale beschikbare budget voor het werkplan van 2014 wordt, naar rato van de bevolkingsomvang, verdeeld op basis van de volgende indeling:
• landengroep 1: Cyprus, Estland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Slovenië en IJsland: de subsidie bedraagt maximaal € 23.615;
• landengroep 2: België, Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slowakije, Tsjechië, Zweden en Noorwegen: de subsidie bedraagt maximaal € 33.625;
• landengroep 3: Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk: de subsidie bedraagt maximaal : € 43.620.

Meer informatie over deze oproep is vanaf 20 maart te vinden op de Engelstalige website van Cedefop.

Terug naar overzicht