Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
18

Nieuwe aanvraagronde buitenlandateliers Mondriaan Fonds tot en met 15 mei

Het Mondriaan Fonds heeft een nieuwe aanvraagronde voor een werkperiode in een atelier in het buitenland geopend. Tot en met 15 mei 2013 kan er een aanvraag ingediend worden voor de ateliers Air Berlin Alexanderplatz, Meetfactory Praag, Townhouse Gallery Cairo, AIT Tokio, ISCP New York, Project Studio Rome, IBB Curacao, Project Studio China en Wiels Brussel.

Met het aanbieden van residenties wil het Mondriaan Fonds de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving stimuleren. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenlandateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld. Per ronde kan voor maximaal twee ateliers worden aangevraagd, waarbij de aanvrager moet aangeven welk atelier de voorkeur heeft.

De informatie en aanvraagformulieren voor een verblijf in één van de buitenland ateliers zijn vanaf twee maanden voor de deadline te downloaden of verkrijgbaar via e-mail.

Terug naar overzicht