Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Wijziging Subsidieregeling doorstroomprogramma's po-vo

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Subsidieregeling doorstroomprogramma's po-vo voor gelijke kansen (DSPOVO) gewijzigd.

Het doel van deze regeling is het stimuleren van de uitvoering van doorstroomprogramma's gericht op het versoepelen van de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs. De nu gepubliceerde wijziging betreft de toevoeging van het subsidieplafond voor 2020, de toevoeging van een mogelijke inhoudelijke lijn voor een doorstroomprogramma, alsmede een verlenging van de regeling.

Het subsidieplafond voor 2020 is vastgesteld op € 8.934.000. De nieuwe mogelijke inhoudelijke lijn voor een doorstroomprogramma betreft het versterken van taal- en leesvaardigheden. Te ondersteunen doorstroomprogramma's kunnen zich hierdoor mede gaan richten op het bevorderen van de taalontwikkeling en leesvaardigheid van leerlingen.

Tot slot is de looptijd van de regeling met één jaar verlengd tot en met 31 december 2023, dit met het oog op verantwoording en vaststelling van de subsidie. Voor projecten die doorlopen tot in 2022, volgt de verantwoording namelijk in juli 2023 en de vaststelling in januari 2024.

Terug naar overzicht