Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Twee oproepen ZonMw-programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

ZonMw heeft twee nieuwe oproepen geopend binnen het programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden 2019-2022.

Concreet gaat het om de oproepen 'Proeftuinen Wijkverpleging' en 'Verpleegkundige modules bij richtlijn osteoporose'.

Het programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden maakt deel uit van het programma Kwaliteit van Zorg. Het doel van dit traject is het initiëren van de ontwikkeling én update van kwaliteitsstandaarden vanuit de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen.

Proeftuinen Wijkverpleging
Subsidie vanuit deze oproep is beschikbaar voor het (door)ontwikkelen van reflectiemethodieken die het handelen in de geest van kwaliteitsstandaarden in de dagelijkse praktijk bevorderen. Wijkverpleegkundigen en -verzorgenden worden in regionale proeftuinen in de gelegenheid gesteld te leren reflecteren.

Aanvragen kunnen alleen worden ingediend als het projectidee in de subsidieronde Proeftuinen Wijkverpleging een positief advies tot uitwerken heeft gekregen. Aanvragen kunnen worden ingediend door hogescholen (lectoraten), mbo-opleidingen (practoraten) of praktijkorganisaties in de wijkverpleging die aantoonbaar ervaring hebben met het methodisch begeleiden van professionals, bij voorkeur met leren reflecteren en actieonderzoek. Daarbij is ervaring met toepassing in de praktijk van V&V en kennis van de wijkverpleging een voorwaarde. Samenwerking in het project met een universiteit of wetenschappelijk onderzoeksinstituut is een pré.

Er is in totaal maximaal € 600.000 voor drie projecten. De maximale looptijd is 36 maanden.

Voor meer informatie zie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/programma-kwaliteitsstandaarden-vv-proeftuinen-wijkverpleging/

Verpleegkundige modules bij richtlijn osteoporose
Subsidie in het kader van deze oproep is beschikbaar voor het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011.

Aanvragen kunnen worden ingediend door organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het uitvoeren van knelpuntenanalyses ten behoeve van de ontwikkeling van kwaliteitstandaarden.

Er is in totaal maximaal € 150.000 (inclusief btw) beschikbaar voor de ontwikkeling van deze richtlijn. De maximale looptijd is 18 maanden. Een proefimplementatie maakt onderdeel uit van het project. Voor de uitvoering van de proefimplementatie moet € 30.000 van het budget worden gebruikt.

Voor meer informatie zie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/ontwikkeling-kwaliteitsstandaarden-vv-verpleegkundige-modules-bij-richtlijn-osteoporose-1/

Aanvragen
Aanvragen voor beide oproepen kunnen tot en met 7 april 2020 (14.00 uur) worden ingediend via het ProjectNet-systeem van ZonMw.

Terug naar overzicht