Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Toch vervolg voor KunstKoopregeling Mondriaan Fonds

De KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds (MONDRIAANKK) gaat toch door na 31 maart 2020.

Eerder was aangekondigd dat de regeling per 1 april 2020 zou ophouden te bestaan in verband met het aflopen van een samenwerkingsovereenkomst met ABN AMRO. Nu meldt het Mondriaan Fonds echter een nieuwe samenwerkingspartner te hebben gevonden waarmee de regeling kan worden voortgezet. De nieuwe samenwerkingspartner is Santander Consumer Finance Benelux.

Over de regeling
Met de KunstKoopregeling wil het Mondriaan Fonds de particuliere markt versterken en de verkoop van kwalitatief goede hedendaagse beeldende kunst en vormgeving stimuleren.

Galeries die zijn toegelaten tot de KunstKoopregeling kunnen bij de verkoop van werken hun klanten de mogelijkheid bieden gebruik te maken van de KunstKooplening. Particuliere kunstkopers kunnen dan een renteloze lening afsluiten en de aankoop gespreid betalen. Voor het verstrekken van deze renteloze leningen werkt het Mondriaan Fonds vanaf 1 april 2020 dus samen met Santander Consumer Finance Benelux.

De deadline voor het indienen van een aanvraag door galeries om toe te treden tot de KunstKoopregeling is momenteel verstreken. Voor deelname aan de KunstKoopregeling kan eenmaal per twee jaar worden aangevraagd. De volgende aanvraagronde is in 2021.

Zie ook: https://www.mondriaanfonds.nl/aanvraag/kunstkoopregeling/

Terug naar overzicht