Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

SectorplanPlus Zorg & Welzijn: record aantal aanvragers vierde tijdvak

Een record aantal zorg- en welzijnsorganisaties heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in het vierde en laatste tijdvak van het SectorplanPlus Zorg & Welzijn (SPLUSZW) subsidie aan te vragen.

Naast subsidie voor extra opleidingsinspanningen gericht op nieuwe instroom, was het dit vierde tijdvak ook mogelijk een aanvraag in te dienen voor scholing gericht op behoud en het inzetbaar houden van personeel. Bovendien was de verantwoording op een aantal punten vereenvoudigd, wat het extra aantrekkelijk maakte om subsidie aan te vragen.

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor regionale werkgevers in de Zorg en Welzijn. Het project loopt van medio 2017 tot en met december 2021, verdeeld over in totaal vier tijdvakken. Eind december 2019 is het vierde tijdvak gesloten voor nieuwe aanvragen. Het gaat daarbij om trajecten die starten na januari 2020.

Afgelopen anderhalve maand is hard gewerkt om alle aanvragen te beoordelen. Na de eerste beoordeling bleven er maar liefst 1243 instellingen over die in dit tijdvak subsidie hebben aangevraagd voor in totaal 422.785 deelnemers. Daarvan zijn er 33.443 aanvragen voor een BBL-opleiding en 6654 voor een hbo-opleiding. Het grootste deel van het subsidiebedrag is gemoeid met deze categorieën opleidingen. Van alle aanvragen hebben 786 instellingen een aanvraag voor behoud gedaan. In totaal is ongeveer 30% van alle aanvragen gericht op het behouden en het inzetbaar houden van huidige medewerkers.

Het ministerie zal de subsidieaanvraag dit voorjaar omzetten in een subsidieverlening. Insteek daarbij is om alle aangevraagde opleidingstrajecten die voldoen aan de spelregels voor een zo groot mogelijk deel subsidiabel te stellen.

Zie ook: https://www.sectorplanplus.nl/News/Article/20200213-weer-meer-aanvragen-sectorplanplus-in-tijdvak-4

Terug naar overzicht