Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

NWO-call met India voor onderzoek naar een schonere Ganges

NWO, via het Merian Fund, en het Indiase Department of Science & Technology (DST) hebben de gezamenlijke oproep 'Cleaning the Ganga and Agri-Water' gelanceerd.

Het hoofddoel van de oproep is het ondersteunen van interdisciplinair onderzoek en innovatieve benaderingen die bijdragen aan het reinigen van de Ganges-rivier, met name in verband met de impact van de landbouw op het Ganges-watersysteem in het Hindon-subbekken. Dit vereist een beter begrip van de impact van de landbouw op de waterkwaliteit en beschikbaarheid in het stroomgebied van het Hindon-bekken.

Daarnaast is de oproep gericht op het vergaren van kennis om effectieve interventies in het landbouwwaterbeheer te ontwikkelen om negatieve effecten te verminderen. Het kan in dit verband gaan om zowel technische als niet-technische toepassingsgerichte oplossingen, maar ook om bestuurs- en beleidsaanbevelingen die nodig zijn voor duurzame implementatie.

Er worden drie onderzoeksgebieden onderscheiden die naar verwachting allemaal tot op zekere hoogte in het onderzoeksproject zullen worden behandeld:

  • Rivier bassin begrip, gegevens en monitoring;
  • Inventies om het waterbeheer in de landbouw te verbeteren;
  • Aanbevelingen voor implementatie.


Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia die minimaal bestaan uit twee verschillende onderzoeksorganisaties die in Nederland zijn gevestigd, twee verschillende erkende academische instellingen en/of door de overheid gefinancierde onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties die zijn gevestigd in India, en een publieke, semi-publieke of private partner (met of zonder winstoogmerk).

De maximumbijdrage van NWO bedraagt € 700.000 per voorstel. In totaal is € 1,4 miljoen te verdelen.

De deadline voor het indienen van voorstellen is 12 mei 2020. Voorstellen moeten worden ingediend bij zowel NWO als DST, respectievelijk door de Nederlandse en Indiase hoofdaanvrager.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/en/funding/our-funding-instruments/wotro/merian-fund/cooperation-india-the-netherlands-dst/cooperation-india-the-netherlands-dst.html

Over het Merian Fund
Het Merian Fund is een fonds voor internationale samenwerking met (opkomende) wetenschapslanden en ontwikkelingslanden. De rode draad in het Merian Fund is internationaal onderzoek ter bevordering van het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties wereldwijd.

Het Merian Fund werkt samen met zeven partners in vijf landen: FAPESP (Brazilië), NSFC en CAS (China), DST en DBT (India), RISTEKDIKTI (Indonesië) en NRF (Zuid-Afrika). NWO WOTRO Science for Global Development is verantwoordelijk voor de uitvoering van de oproepen in het kader van het Merian Fund.

Terug naar overzicht