Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Fonds NutsOhra en MIND starten nieuw programma 'GeestKracht'

Fonds NutsOhra (FNO) en MIND Fonds Psychische Gezondheid (PSYCHGEZ) hebben het startsein gegeven voor het nieuwe programma 'GeestKracht', gericht op het vergroten van de kansen van psychisch kwetsbare jongvolwassenen van 16 tot 35 jaar.

In Nederland heeft naar schatting bijna een kwart van de jongvolwassenen een psychische aandoening. GeestKracht richt zich op de mogelijkheden van deze jongvolwassenen zelf om met problemen om te gaan en te werken aan herstel. De focus van GeestKracht ligt, binnen de grote diversiteit van psychische aandoeningen en doelgroepen, op:

  • jongvolwassen twintigers met een praktische opleiding en/of met een migratieachtergrond met psychische problemen;
  • doelgroepen die relatief nog weinig (beleids)aandacht krijgen, zoals jonge statushouders, zwerfjongeren en jongvolwassenen met een ernstige psychische aandoening (EPA).


Eerste open call 20 februari open
Binnen het programma GeestKracht worden projecten en activiteiten gefinancierd, deels via gerichte subsidies en deels via open calls. Hiervoor is vanuit FNO een budget van € 12 miljoen beschikbaar, aangevuld met cofinanciering van MIND en matching van middelen vanuit de projecten.

De eerste open call van het programma start 20 februari 2020 om 16.00 uur en sluit 7 april 2020 om 11.00 uur. In deze subsidieronde wordt bij een (te) groot aantal aanvragen ten eerste voorrang gegeven aan voorstellen gericht op het beter toerusten van jongvolwassenen uit met name de genoemde deelgroepen. Hierna aan voorstellen gericht op het beter toerusten van professionals.

Kijk voor meer informatie over het programma en de eerste open call voor subsidieaanvragen op: https://www.fnozorgvoorkansen.nl/geestkracht/

Terug naar overzicht