Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Tweede DKTI-tender opent in maart 2019

De Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en -innovaties in Transport (DKTI) versnelt duurzame, innovatieve ontwikkelingen in de transportsector. De tweede DKTI-tender wordt in maart 2019 geopend. Er is een budget van circa € 30 miljoen beschikbaar voor deze openstelling. De voorwaarden blijven grotendeels gelijk aan die van de eerste openstelling in 2017.

U kunt uw projectidee vooraf toetsen bij RVO. Meer informatie over het indienen van het projectideeformulier vindt u op de website. 

 

Tijdens de landelijke bijeenkomst 'Brandstofvisie 2.0: energiedragers in de mobiliteit' op 21 maart 2019 wordt een informatiesessie over de 2e DKTI tender georganiseerd. U kunt zich hier binnenkort voor aanmelden.

 

De overheid daagt ondernemers en kennisinstellingen uit om samen de CO2 uitstoot van de transportsector te verminderen. Dit kan door innovatieve technieken en oplossingen te bedenken, te ontwikkelen en te demonstreren in een praktijksituatie, waarmee het verdienvermogen van het bedrijfsleven en het klimaat verbeterd wordt. De regeling sluit aan bij de stand van de techniek en marktontwikkelingen in de transportsector. De DKTI-Transport werkt daarom met technologie- en innovatieopgaven die jaarlijks worden vastgesteld. In de eerste ronde (2017/2018) ligt de focus op Cofinanciering van infrastructuur, Innovatieclusters en Demonstratieprojecten. In latere fases kunnen ook andere vervoermiddelen en projecten in aanmerking komen voor subsidie.

Terug naar overzicht