Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Aanmelden activiteiten Festival van het Leren weer mogelijk

Het Festival van het Leren is een landelijke campagne, die zich richt op het bevorderen van een leven lang leren. Het festival richt zich op alle burgers, maar heeft ook speciale aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Lokale organisaties als bibliotheken, onderwijsinstellingen en vrijwilligerscentrales kunnen aanvragen indienen voor het organiseren van festivalactiviteiten in de week van 12 tot en met 21 september 2014.

De prioriteiten kunnen door de organisatie zelf worden gekozen. Het is mogelijk bij de landelijke speerpunten van dit jaar aan te sluiten:
• jonge mensen tussen 18 – 27 jaar die bijzondere stappen zetten om via leren een breder toekomstperspectief voor zichzelf te creëren;
• volwassenen die aan digitale basisvaardigheden werken;
• 50+ Toppers op het gebied van arbeid & leren. 

Het Festival organiseert eveneens nominaties voor zowel de Topper, als de Leermeester als de Internationale Prijs van 2014.
Voor Toppers 2014 kunnen volwassenen worden genomineerd, die geen doorsnee carrière hebben doorlopen en barrières overwonnen om zichzelf te ontwikkelen. Leermeesters sporen mensen aan tot leren, voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Tot Leermeester kunnen mensen worden genomineerd, die anderen stimuleren om barrières te overwinnen, zichzelf te ontwikkelen en actief aan de samenleving deel te nemen. Voor de Internationale Prijs kunnen vernieuwende en overdraagbare projecten op het gebied van volwasseneneducatie, die in Nederland én in andere landen aantoonbaar impact hebben, worden genomineerd.  Nomineren is mogelijk tot en met 15 mei 2014. De huldigingen vinden plaats op 12 september 2014.

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van Unesco.

Terug naar overzicht