Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
18

Subsidieplafonds 2013 voor PIB en internationaliseringsvouchers gepubliceerd

Minister Timmermans van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft de budgetten voor 2013 voor de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2012 en de Beleidsregel Partners for International Business bekendgemaakt. Met de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2012 worden internationaliseringsvouchers voor MKB-ondernemers verstrekt. Het budget hiervoor bedraagt € 1.440.000. Het budget voor het programma Partners for International Business (PIB) bedraagt € 7.150.000.

Via de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2012 verstrekt de minister internationaliseringsvouchers. De internationaliseringsvoucher is bestemd voor ondernemers uit het midden en kleinbedrijf, die geen of weinig ervaring hebben met internationaal ondernemen. Met de voucher kan gebruik worden gemaakt van de faciliteit Starters Intenational Business. Deze faciliteit biedt individuele ondersteuning en bestaat uit een drietal stappen: identificeren van kansrijke markten; marktonderzoek/externe analyse; interne analyse.

Het programma Partners for International Business (PIB) richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. De inbreng van de overheid concentreert zich op economische diplomatie en aanvullende activiteiten op het gebied van promotionele activiteiten, overheid-tot-overheid samenwerking (G2G) en kennisuitwisselingprogramma’s (K2K) . Het doel van deze programma's is, gunstige voorwaarden te creëren voor het zakendoen met landen die interessant zijn voor Nederlandse ondernemers.

Terug naar overzicht