Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
17

Kamervragen over begroting 2015 voor landbouw en natuurbeleid beantwoord

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft de antwoorden op de vragen van de Kamercommissie Economische Zaken over de begroting 2015, onderdeel landbouw en natuur, beantwoord en ter inzage aangeboden. Er werden in totaal 353 vragen gesteld, die grotendeels zijn beantwoord. De vragen hadden onder meer betrekking op de vergoedingen voor natuurbeheer, de natuurvisie en Natura-2000.

Om maatschappelijke veranderingen ook daadwerkelijk op gang te helpen en te faciliteren, is er onder Natuurvisie voor 2015 een programmabudget beschikbaar van € 5,9 miljoen. Dit bedrag is zowel voor nationale als voor internationale doelen bestemd. In de periode 2015-2017 zal worden ingezet op:
• het stimuleren van groen ondernemerschap;
• het stimuleren van Climate Smart Agriculture en het versterken van de internationale biodiversiteit;
• het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven, zoals Groen en Doen, Groene Tafels en het ontwikkelen van een open, lerend kennisnetwerk;
• het versterken van robuuste, dynamische systemen, waaronder wateren.

Per 1 maart 2015 wordt de Dienst Landelijk Gebied opgeheven als dienst. De taken in opdracht van het Rijk worden bij RVO.nl ondergebracht. Het gaat hierbij onder meer om de uitvoering van de Natuurvisie, en de ondersteuning van de rijkstaken voor Natura 2000.
De DLG-taken op het gebied van verwerving, inrichting en (tijdelijk) beheer van de natuur zullen worden overgenomen door de provincies.

De antwoorden op de Kamervragen over het landbouw- en natuurbeleid zijn te bekijken via deze link.

Terug naar overzicht