Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
17

SCI-oproep Fresh Perspectives #6 open voor aanvragen

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) roept mid-career makers en ontwerpers uit de creatieve industrie op om met een samenwerkingspartner een voorstel in te dienen, gericht op de aanpak van een actuele maatschappelijke opgave.

Dit in het kader van de Open Oproep Fresh Perspectives #6. Met deze oproep stimuleert het fonds ontwerpers met een goed concept, om een samenwerking aan te gaan met een gerenommeerd bedrijf, organisatie of kennisinstelling.

Het doel van de oproep is ontwerpers en partijen met een sterke maatschappelijke of kennispositie samen te brengen. Het fonds daagt de partijen uit om vanuit deze samenwerking tot innovatieve, verrassende oplossingen te komen voor ontwerpopgaven van nu.

Afhankelijk van de opgave kunnen de uitkomsten van de samenwerking uiteenlopend van vorm zijn. Te denken valt aan een product, interventie of dienst. Het is mogelijk met internationale partners samen te werken. Wel moet de aanvrager in Nederland gevestigd zijn en moet er in het project sprake te zijn van een overwegend Nederlands belang.

Voor de oproep is in totaal € 270.000 beschikbaar. De maximale bijdrage per project is € 45.000, al wordt dit bedrag in drie fasen verleend (1. startfase, 2. implementatiefase en 3. impact-/presentatiefase). Indienen voor fase 1 kan tot en met 27 oktober 2021.

Kijk voor meer informatie op: https://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/open_oproep_fresh_perspectives_6/

Terug naar overzicht