Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
17

Derde oproep voor de European City Facility op komst

De European City Facility (EUCF), ter ondersteuning van gemeenten en lokale overheden bij de ontwikkeling van investeringsconcepten voor de implementatie van activiteiten uit hun klimaat- en energieactieplannen, gaat binnenkort voor de derde keer open.

De derde oproep zal worden opengesteld van 15 oktober tot en met 15 december 2021. Meer informatie over de derde oproep volgt binnenkort.

Zie ook: https://www.eucityfacility.eu/news-events/news/details.html?tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Bnews%5D=33&cHash=9122de46bf36231c44fff82e137c8c24

Over de EUCF
Het doel van de EUCF is het ondersteunen van Europese gemeenten en lokale overheden bij de ontwikkeling van investeringsconcepten met betrekking tot de implementatie van activiteiten uit hun klimaat- en energieactieplannen. Het uiteindelijke streven van de EUCF – die is opgezet met steun uit het Europese R&D-kaderprogramma Horizon 2020 – is bouwen aan een substantiële pijplijn van duurzame energie-investeringsprojecten in Europese gemeenten.

In aanmerking voor ondersteuning komen gemeenten en lokale overheden uit de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk. De EUCF heeft een voorkeur voor aanvragen van samenwerkende gemeenten/lokale overheden. Ondersteuning kan worden aangevraagd voor activiteiten gericht op de ontwikkeling van investeringsconcepten ter versnelling van de investeringen in duurzame energie. Te ondersteunen activiteiten kunnen onder meer (technische) haalbaarheidsstudies, marktanalyses, belanghebbendenanalyses, juridische, economische en financiële analyses, risicoanalyses en coördinatie- en organisatieactiviteiten omvatten.

De ondersteuning voor het ontwikkelen van een investeringsconcept bestaat uit een vast subsidiebedrag van € 60.000. Aanvragen kunnen na publicatie van een oproep tot het indienen van voorstellen online worden ingediend bij de EUCF. Het aanvraagproces bestaat uit twee stappen: een eerste check of men in aanmerking komt en vervolgens eventueel een volledige aanvraag.

Terug naar overzicht