Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
17

Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2020 open voor voordrachten

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2020 is geopend voor het inzenden van voordrachten.

De prijs – die bestaat uit € 50.000 vrij te besteden voor onderzoek in de ICT, een oorkonde en een sculptuur – is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker die vernieuwend onderzoek doet of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. De prijs is bedoeld als eerbetoon aan de onderzoeker als persoon en als promotie van het vakgebied ICT.

De prijs wordt in de regel toegekend aan één persoon en is bedoeld voor Nederlanders, of voor buitenlanders die hun onderzoek hebben uitgevoerd aan Nederlandse instellingen van onderwijs en/of onderzoek. In uitzonderingsgevallen kan de prijs aan meerdere personen gezamenlijk worden toegekend, indien het wetenschappelijk onderzoek door hen samen is verricht.

Bij de selectie zal worden meegewogen of de onderzoeker getoond heeft in staat te zijn de behaalde resultaten in begrijpelijke taal aan het publiek duidelijk te maken. De winnaar van de prijs zal betrokken worden bij een door NWO uit te brengen publicatie met een toegankelijke uitleg van het bekroonde werk en het belang ervan, welke digitaal verspreid zal worden naar scholen en andere instellingen.

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) begeleidt het proces van de prijs. Om kandidaten voor te dragen kan men mailen naar de secretaris natuurwetenschappen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Prof. dr. A.P. IJzerman, via secretaris@khmw.nl. Voordrachten dienen vóór 15 november 2019 binnen te zijn.

Zie ook: https://www.khmw.nl/nederlandse_prijs_ict-onderzoek/ en https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/09/nederlandse-prijs-voor-ict-onderzoek-2020.html

Terug naar overzicht