Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
17

Middelen verschoven binnen twee subsidieregelingen op sportgebied

Er is geschoven binnen de plafonds van twee subsidieregelingen op het gebied van sport.

Concreet is het uitkeringsplafond voor 2019 in het kader van de Regeling specifieke uitkering stimulering sport (RSUS) verhoogd van € 152 miljoen naar € 185 miljoen, en is het plafond van de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) verlaagd van € 87 miljoen naar € 80 miljoen.

Na verduidelijking van de plek van sportbedrijven in de gemeentelijke aanvraag voor de Regeling specifieke uitkering stimulering sport, heeft een aantal sportbedrijven de aanvraag voor de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties ingetrokken. Zij hebben de gemaakte kosten, in samenspraak met de gemeenten waar zij de activiteiten uitvoeren, in de aanvraag van de betreffende gemeente voor de Regeling specifieke uitkering stimulering sport op laten nemen. Hiermee is een totaalbedrag van € 7 miljoen gemoeid.

Daarnaast bestaat een deel van de verhoging van het plafond voor de Regeling specifieke uitkering stimulering sport uit een extra tegemoetkoming bepaald op basis van structurele en sectorspecifieke prijsstijgingen van de kosten die gemeenten in aanmerking kunnen laten komen voor een tegemoetkoming. Deze extra tegemoetkoming kent een hoogte van respectievelijk € 4 miljoen en € 22 miljoen.

Terug naar overzicht