Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
17

Groen licht voor sectorplan schoonmakers en glazenwassers

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het sectorplan voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf goedgekeurd. Zij stelt in totaal € 2 miljoen subsidie beschikbaar aan de branche. Sociale partners leveren een zelfde bijdrage. Door de gezamenlijke financiering kunnen er in de periode medio 2014 tot medio 2016 meer werknemers een taaltraject gaan volgen. Er is cofinanciering voor 1.300 trajecten beschikbaar, naast de 750 trajecten die de RAS volledig voor haar rekening neemt.

Naast de taaltrajecten wordt ook de mogelijkheid geboden tot het volgen van 500 schrijftrajecten. Deze zijn vooral bedoeld voor direct leidinggevenden uit de sector die moeite hebben met schrijven. In de komende periode kunnen 600 werknemers een door opleidingsfonds RAS te ontwikkelen opleiding Hospitality volgen. 60 werknemers kunnen een opleiding verbrede inzet facilitaire werkzaamheden volgen. Beide opleidingen moeten nog ontwikkeld worden en starten in 2015. In het totaal kunnen 330 direct leidinggevenden de nieuw te ontwikkelen basisopleiding leidinggeven en/of de module omgaan met ziekteverzuim volgen. Beide opleidingen zijn onderdeel van de 'vernieuwingsagenda' die sociale partners hebben afgesproken. De verwachting is dat de basisopleiding voor direct leidinggevenden begin 2015 start.

Via haar website en via nieuwsbrieven zal de RAS de sector de komende tijd infomeren over de verdere ontwikkelingen. Ook verneemt u via eerder genoemde media wanneer een opleiding of project gaat starten.

De bijdrage van het ministerie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Er is in totaal € 600 miljoen beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. Het tweede tijdvak was geopend van 1 april 2014 tot en met 31 mei 2014. De openstelling van het derde en laatste tijdvak zal in 2015 zijn.

Terug naar overzicht