Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Nieuwe oproep NWA-programma 'Onderzoek op routes door consortia'

NWO heeft een nieuwe financieringsronde geopend van het NWA-onderzoeksprogramma 'Onderzoek op routes door consortia' (ORC).

Deze wetenschapsbrede financieringsronde is erop gericht om interdisciplinair onderzoek en innovatie mogelijk te maken, waarmee maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken binnen bereik komen. Voor de financieringsronde van 2020-2021 is € 132,3 miljoen gereserveerd. De deadline voor het aankondigen van initiatieven is op 1 oktober 2020. De deadline voor het indienen van beknopte aanvragen is op 14 januari 2021. De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is op 24 juni 2021.

Voor het bereiken van doorbraken is een actieve samenwerking binnen de kennisketen van groot belang. Kennisketenbrede en interdisciplinaire consortia van onderzoekers en maatschappelijke partners uit de publieke en semi-publieke sectoren en het bedrijfsleven werken daarom intensief samen bij het vormgeven, uitvoeren en toepassen van onderzoek. De aanvragen moeten betrekking hebben op één of meerdere NWA-routes en kunnen binnen drie bandbreedtes worden ingediend: € 500.000 tot € 2 miljoen, € 2 miljoen tot € 5 miljoen, dan wel € 5 miljoen tot € 10 miljoen.

Voor elk project is cofinanciering verplicht. De cofinanciers van het consortium dienen gezamenlijk minimaal 10% van het totale projectbudget bijeen te brengen. Deze cofinanciering mag in cash en/of in-kind worden geleverd.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nwa/nationale-wetenschapsagenda---onderzoek-op-routes-door-consortia-2020-21/nationale-wetenschapsagenda---onderzoek-op-routes-door-consortia-2020-21.html

Terug naar overzicht