Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

€ 62 miljoen Europese subsidie voor de Nederlandse infrastructuur

Nederland krijgt dit jaar € 62 miljoen subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Zo komt er onder andere € 11,4 miljoen beschikbaar voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Waal en € 6,5 miljoen voor beveiligde truckparkeerplaatsen. Om het spoorgoederenvervoer te verbeteren is er € 8 miljoen aan Europees geld beschikbaar voor aanpassingen aan het spoor bij Amersfoort en € 8,7 miljoen voor het Theemswegtracé in de Rotterdamse haven.

Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T)
De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen.

In totaal krijgen dit jaar elf projecten waar Nederlandse partijen bij betrokken zijn TEN-T-subsidie van bij elkaar € 82 miljoen. € 62 miljoen hiervan gaat rechtstreeks naar weg-, spoor- en waterprojecten in Nederland.

TEN-T-subsidie kan met instemming van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bij de Europese Commissie worden aangevraagd door overheden en bedrijven.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/07/16/europees-geld-voor-nederlandse-infrastructuur

Terug naar overzicht