Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Utrecht publiceert nieuwe regeling voor aankoop NNN-gronden

De provincie Utrecht heeft de Uitvoeringsverordening aankoopsubsidie NNN-gronden provincie Utrecht (NNNU) gepubliceerd.

Met de enkele maanden geleden al aangekondigde nieuwe regeling wil de provincie de aankoop van gronden stimuleren die als 'nog te realiseren natuur' in het Natuur Netwerk Nederland (NNN) liggen. Het gaat daarbij meestal om landbouwgrond die wordt omgezet naar natuur. Daarnaast stimuleert de regeling het beëindigen van pachtovereenkomsten op gronden binnen het NNN, zodat ook hier natuur kan worden gerealiseerd.

Subsidie kan worden aangevraagd door iedereen die duurzaam natuurbeheer verricht of voldoende aannemelijk maakt dat hij duurzaam natuurbeheer kan en zal verrichten. Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • de verwerving van een terrein, oftewel binnen de provincie Utrecht gelegen grond die in het natuurbeheerplan is begrensd als nog te realiseren natuur;
  • de beëindiging van een pachtovereenkomst op een terrein.


De subsidie voor de verwerving van een terrein varieert van ten hoogste 85% tot ten hoogste 100% van de subsidiabele kosten. De subsidie voor de beëindiging van een pachtovereenkomst op een terrein bedraagt ten hoogste 100% van de subsidiabele kosten.

Aanvragen kunnen tijdens een aanvraagperiode worden ingediend bij de provincie Utrecht en worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De aanvraagperiode en het beschikbare budget zijn overigens nog niet bekendgemaakt.

Terug naar overzicht