Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

SIDN fonds opent call Publieke waarden in een digitale samenleving

SIDN fonds en Addessium Foundation hebben een call geopend waarin ze organisaties uitdagen om alternatieve toepassingen/oplossingen te ontwikkelen om de informatiepositie van de burger en daardoor het functioneren van de democratie te versterken.

In het kader van de onlangs al aangekondigde oproep 'Publieke waarden in een digitale samenleving' kunnen rechtspersonen maximaal € 40.000 steun aanvragen.

Te ondersteunen projecten moeten toepassingen/oplossingen bevatten die de regie van de online nieuwsgebruiker versterken en/of de informatievoorziening van individuen faciliteren. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • inzicht in waarom een newsfeed van een individu is aangepast en hoe het individu die aanpassingen kan beïnvloeden of omzeilen;
  • inzicht in wat met persoonlijke data gebeurt tijdens nieuwsconsumptie en hoe een individu op het proces van dataverzameling invloed kan uitoefenen;
  • aanpakken en tools die meer regie geven in relatie tot politieke micro targeting;
  • aanpakken en tools die meer regie geven over het zoeken en tot zich nemen van informatie over maatschappelijke vraagstukken;
  • aanpakken en tools die meer regie geven over weggehaalde content (omdat het als 'harmful' content is geïdentificeerd door het platform).


Projecten moeten innovatief zijn en maatschappelijke meerwaarde hebben. De resultaten van de projecten moeten bovendien open toegankelijk zijn en de kennis en ervaringen moeten worden gedeeld.

De deadline voor het indienen van aanvragen is 23 september 2019, 13.00 uur. In totaal tien projecten kunnen in aanmerking komen voor de maximale bijdrage.

Kijk voor meer informatie op: https://www.sidnfonds.nl/publieke-waarden-in-een-digitale-samenleving

Terug naar overzicht