Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Nieuwe Noord-Hollandse regelingen voor provinciale monumenten

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben twee nieuwe subsidieregelingen vastgesteld voor het onderhoud en de restauratie van provinciale monumenten.

Het gaat ten eerste om de Uitvoeringsregeling subsidie onderhoud provinciale monumenten Noord-Holland 2019. Deze regeling – die de Uitvoeringsregeling onderhoud provinciale monumenten Noord-Holland 2011 (UOPMNH2011) zal opvolgen – is bedoeld voor eigenaren van provinciale monumenten die onderhoud plegen aan hun monument. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 67.000.

De tweede nieuwe regeling betreft de Uitvoeringsregeling subsidie restauratie provinciale monumenten Noord-Holland 2019. Deze regeling – die de Uitvoeringsregeling restauratie provinciale monumenten Noord-Holland 2011 (RESTMONNH2011) zal opvolgen – is bedoeld voor eigenaren van provinciale monumenten (die in oorsprong geen woonhuis zijn), die hun monument willen restaureren. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 295.000.

Beide nieuwe regelingen en bijbehorende subsidieplafonds zullen binnenkort worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad. GS melden bovendien dat de nieuwe regelingen naar verwachting op 25 juli 2019 worden gepubliceerd op de website van de provincie.

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Gedeputeerde_Staten/Gedeputeerde_Staten/GS_besluitenlijst/2019/GS_besluitenlijst_van_16_juli_2019.org

Terug naar overzicht