Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Vergoeding voor projecten tegen laaggeletterdheid mogelijk

De Stichting Lezen & Schrijven, opgericht in 2004, zet zich in voor een meer geletterde samenleving, met behulp van onder andere de Stimulering Taal voor Werknemers en uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijzen. Voor deze prijs kunnen nog tot en met 24 juli projecten worden ingediend in de categorieën Agendering, Preventie of Taalscholing. De winnaar in elke categorie ontvangt een prijs ter waarde van € 2.500, die in het project moet worden geïnvesteerd. Het doel van de Stimuleringsregeling is het verbeteren van de Nederlandse lees- en schrijfvaardigheid van werknemers, eventueel gecombineerd met andere vaardigheden zoals rekenen, luisteren en spreken.
Werkgevers kunnen tot en met 14 september 2015 een aanvraag indienen. De vergoeding bedraagt maximaal € 1.800 per werknemer / cursist en maximaal € 25.000 per werkgever. Uiterlijk 12 oktober bericht de stichting over de vergoeding. De cursus mag pas na indiening van de aanvraag van start gaan en moet uiterlijk 1 juli 2016 met goed gevolg zijn voltooid.

De genomineerden voor de Nationale Alfabetiseringsrijzen worden op 20 juli 2015 bekendgemaakt. Het publiek kan digitaal stemmen tussen 17 augustus 10.00 uur en 4 september 15.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 september 2015 in Den Haag.

Terug naar overzicht