Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Utrecht-Midden publiceert 'Beleidsregels regionale werkgeversinstrumenten Jeugdwerkloosheid 2015'

Werkgevers in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden kunnen opnieuw subsidie aanvragen, indien zij jongeren een baan of een leerbaan aanbieden. De beleidsregels op basis waarvan subsidie kan worden verleend, zijn gepubliceerd. Dienstverbanden, leerwerkplekken en stageplaatsen die zijn gestart in de periode 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 komen in aanmerking voor een subsidie. Een bijdrage kan bestaan uit een startersbonus, leermeestervoucher of sportsponsorbonus.

Financiële ondersteuning kan in deze vormen worden verleend:
• Startersbonus: een eenmalige subsidie als tegemoetkoming in de extra kosten, niet zijnde loonkosten, die een werkgever moet maken om een jongere in dienst te nemen en te houden voor minstens 6 maanden en minstens 24 uur per week. Een startersbonus bestaat uit maximaal € 1.000 per dienstverband. Een aanvraag moet uiterlijk 1 juli 2016 worden ingediend;
• Leermeestervoucher: een eenmalige subsidie voor werkgevers die jongeren voor minimaal 12 maanden een BBL-contract aanbieden. De voucher is een tegemoetkoming in de kosten voor de inzet van een leermeester om de jongere in de praktijk te begeleiden. Een leermeestervoucher bestaat uit maximaal € 1.500 per BBL-dienstverband. Een aanvraag moet uiterlijk 1 juli 2016 worden ingediend;
• Sportsponsorbonus: een eenmalige subsidie voor sportverenigingen uit de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden die actief participeren in het project Sport Netwerk(t). Deze sportverenigingen krijgen een sportsponsorbonus voor elke werkgever uit de businessclub van deze sportvereniging die gedurende minimaal 3 maanden een stageplek, baan of leerwerkplek aanbiedt aan een jongere. De sportsponsorbonus kan niet worden aangevraagd door een werkgever. Een sportsponsorbonus bestaat uit maximaal € 500 per stage- of arbeidsovereenkomst. Een aanvraag moet uiterlijk 1 juli 2016 worden ingediend.

Een subsidieaanvraag moet achteraf worden ingediend, nadat de jongere het vereiste aantal maanden in dienst is geweest. Er bestaat voor een jongere slechts aanspraak op één van de instrumenten startersbonus, leermeestervoucher en sportsponsorbonus. Een aanvrager kan voor maximaal 10 jongeren een startersbonus of leermeestervoucher toegekend krijgen. Een aanvrager kan voor maximaal 20 jongeren een sportsponsorbonus toegekend krijgen.

De arbeidsmarktregio Utrecht-Midden bestaat uit de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Overigens komt er in Utrecht-Midden ook een budget van € 250.000 beschikbaar voor regionale initiatieven ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid. In het derde kwartaal van 2015 volgt een oproep voor ideeën en initiatieven om jongeren aan een baan, leerwerkplek of stage te helpen. Voor de beste ideeën zal subsidie beschikbaar zijn.

Terug naar overzicht