Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Subsidiemodule voor aanlandplichtinnovatieprojecten gepubliceerd

De Subsidiemodule voor aanlandplichtinnovatieprojecten is opgesteld ter ondersteuning van de invoering van de aanlandplicht. Deze wordt vanaf 1 januari 2015 gefaseerd ingevoerd. De subsidie wordt verstrekt vanuit het Europese Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). Het poject wordt uitgevoerd met actieve betrokkenheid van een wetenschappelijke of technische organisatie, die de resultaten van het project en het wetenschappelijk of technisch rapport valideert.

Er wordt onderscheid gemaakt in projecten die gericht zijn op de verbetering van de selectiviteit (aanlandplichtinnovatieproject selectiviteit), of op het aantonen van en vergroten van de overlevingskans van vissoorten (aanlandplichtinnovatieproject overlevingskans). De subsidie kan worden aangevraagd door (samenwerkingsverbanden van) visserijorganisaties die het collectief belang van vissers of visserijondernemingen behartigen en instellingen, gericht op de bescherming van de biologische rijkdommen van de zee.

Het budget bedraagt € 3 miljoen, waarvan € 1,5 miljoen voor projecten gericht op selectiviteit en € 1,5 miljoen voor projecten gericht op overlevingskans.
De bijdrage is maximaal 75%. Dit percentage wordt met tien procent verhoogd indien de subsidie wordt aangevraagd door een samenwerkingsverband van één of meer visserijorganisaties en één of meer algemeen nut beogende instellingen, gericht op de bescherming van de biologische rijkdommen van de zee. De subsidie bedraagt ten hoogste € 600 000 per aanlandplichtinnovatieproject.

Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 september 2015 tot en met 2 november 2015.

Terug naar overzicht