Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland vanaf 13 augustus geopend voor aanvragen

Noord-Holland wil rijksmonumenten behouden en toegankelijk maken voor het publiek. Van 13 augustus tot en met 17 september 2015 is daarom de Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland 2015 geopend voor aanvragen. Voor deze periode is een subsidieplafond vastgesteld van € 5.118.000. De regeling is bestemd voor kerken, molens en industrieel erfgoed. Ongeveer 30% van de rijksmonumenten in de provincie behoort tot deze categorie.

Kerken, molens en industrieel erfgoed behoren tot de rijksmonumenten zonder woonfunctie. Sinds 2010 stelt Noord-Holland hier subsidie voor beschikbaar. De behoefte is groot: er werden de afgelopen jaren al vele aanvragen voor restauratieprojecten gehonoreerd. De regeling stimuleert eigenaren van monumenten het object in stand te houden en geeft tevens met name de bouwsector in de regio een impuls.
Nederland telt ruim 50.000 rijksmonumenten, waarvan Noord-Holland er ruim 14.000 bezit. De provincie heeft de meeste rijksmonumenten van het land.

Terug naar overzicht