Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Ruim € 140.000 voor natuur- en cultuurprojecten in Overijssel

Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van 2015 voor in totaal € 141.230 toegekend aan 62 projecten in de provincie. De bijdragen werden toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming, monumentenzorg en natuur.

Zowel grote als kleinschalige initiatieven konden op een vergoeding rekenen. Zo ontving de Stichting Musica Michaëlis in Zwolle € 5.000 voor het multidisciplinaire project 'Wie was Hermen'. Mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte ontving € 750 voor de aanschaf van een nieuwe piano. Er werden ook bijdragen toegekend uit 5 verschillende fondsen op naam. Vanuit het pas opgerichte Cultuurfonds Kampen werd in totaal € 5.250 toegekend, aan drie verschillende projecten. Een bedrag van ruim € 28.000 werd beschikbaar gesteld voor de uitbreiding van theatertechnische faciliteiten, die bij drie door de provincie verspreide pooldepots zijn ondergebracht. De poolinstallaties bestaan uit onder meer professionele licht- en geluidsapparatuur en mobiele podia.

Een overzicht van alle actuele toekenningen is hier te vinden.

Het bestuur van het Cultuurfonds Overijssel vergadert vier maal per jaar over de ingediende aanvragen. Voor 2015 zijn er nog deadlines op 1 augustus en 1 november.

Terug naar overzicht