Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Lekstroom-gemeenten publiceren nieuwe regels werkgeverssubsidies

Werk en Inkomen Lekstroom is een Gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. De organisatie heeft zowel de 'Participatieverordening' als het 'Besluit participatievoorzieningen' gepubliceerd, waarin de werkgeverssubsidies 'Startersbonus' en 'Loonkostentegemoetkoming' zijn opgenomen. Voor beide subsidies geldt dat de werkgever aan de uitkeringsgerechtigde een dienstverband aanbiedt, voor tenminste zes maanden en voor minimaal 16 uur per week.

Het doel van de loonkostentegemoetkoming is het bieden van compensatie voor het feit dat voor een persoon tenminste het wettelijk minimumloon moet worden betaald, terwijl de werkgever een persoon (nog) niet ten volle kan inzetten. Zo kan een loonkostentegemoetkoming aan de werkgever worden verstrekt om tijdelijk het verschil in arbeidsproductiviteit te compenseren en zo de re-integratie van de bijstandsgerechtigde met een lange afstand tot de arbeidsmarkt te bewerkstelligen. De loonkostentegemoetkoming wordt maximaal zes maanden verstrekt en kan onder voorwaarden met zes maanden worden verlengd. De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 750 per maand.

De startersbonus is een instrument om een werkgever te stimuleren om een uitkeringsgerechtigde een dienstverband aan te bieden. De bonus is bedoeld als eenmalige compensatie voor de eventuele verminderde productiviteit en extra begeleiding tijdens de eerste periode van het dienstverband. Ook kan de bonus gebruikt worden voor eventuele extra kosten, waarmee een werkgever geconfronteerd wordt bij het aangaan van het dienstverband. De startersbonus bedraagt maximaal € 2.000.

De werkgever kan niet zowel een startersbonus als een loonkostentegemoetkoming ontvangen voor dezelfde werknemer. Een subsidieaanvraag moet vóór aanvang van het dienstverband worden ingediend.

Terug naar overzicht