Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Fonds NCI - Biobased Performance Materials call open

NWO heeft een nieuwe openstelling van Biobased Performance Materials call (TA-BPM) gepubliceerd binnen het Fonds Nieuwe Chemische Innovaties. Doel van de call is het stimuleren van een samenhangend, vraaggestuurd, fundamenteel onderzoeksprogramma op het terrein van het onderzoek naar biobased polymere materialen voor industriële implementatie. De deadline is 22 september 2015. NWO stelt € 1,5 miljoen beschikbaar. De call valt onder de publiek-private samenwerkingsvorm Technology Area (TA).

Nederlandse universiteiten zullen in samenwerking met het bedrijfsleven het onderzoek uitvoeren. Consortia moeten bestaan uit ten minste twee bedrijven en minstens twee kennisinstellingen. TA's worden voor 1/3 gefinancierd door het bedrijfsleven en voor 2/3 door NWO.

De call is een aanvulling op de toegepaste call op het vlak van biobased performance materials, uitgevoerd door Wageningen UR-FBR. NWO richt zich op het stimuleren van een samenhangend, vraaggestuurd, fundamenteel onderzoeksprogramma op het gebied van het onderzoek naar biobased polymere materialen voor industriële implementatie. NWO werkt bij het opzetten en uitvoeren van de call nauw samen met BPM en DPI.

Doel het Fonds NCI is het versterken van de vraaggestuurde research, innovatie en de valorisatie met het oog op strategische kansen voor economische en maatschappelijke groei in de chemische sector en daarnaast het bevorderen van publiek-private samenwerkingen op vernieuwende wetenschappelijke onderwerpen, in aansluiting op hetgeen in het vigerende innovatiecontract opgesteld door de Topsector Chemie is overeengekomen.

Terug naar overzicht