Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Europese subsidie van ruim € 700.000 voor Utrechtse cultuurprojecten

De Europese subsidieaanvragen voor cultuureducatie en cultureel ondernemerschap van de Utrechtse Marnix Academie (PABO) samen met het Landschap Erfgoed en Kunst Centraal zijn gehonoreerd met een bedrag van in totaal € 700.000. Het budget is afkomstig vanuit het Europese programma Erasmus+. Van dit bedrag is € 300.000 bestemd voor digitale innovatie. Het doel is, leraren op te leiden in het gebruik van interactieve, digitale tools in cultuur- en erfgoededucatie, in de klas, in musea en op andere locaties. Voor cultureel ondernemerschap is ruim € 400.000 beschikbaar. Met deze investering zullen de ondernemersvaardigheden van culturele organisaties worden versterkt.

De aanvragen werden door een aantal Europese landen gezamenlijk verzorgd. De gelden komen ter beschikking aan alle partners die de aanvraag mee hebben ingediend.

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport, voor de periode 2014-2020. Aan de basis staat de gedachte dat investeringen in onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om mensen – ongeacht hun leeftijd of achtergrond - de kans te geven zich voortdurend te ontwikkelen oftewel: een leven lang te leren.

Terug naar overzicht