Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
17

Overijssel verhoogt subsidieplafonds 'Duurzaam Ontwikkelen' en 'Groene en Blauwe diensten'

De provincie Overijssel heeft voor twee subsidieregelingen besloten het plafond voor 2015 te verhogen. Voor de regeling 'Duurzaam Ontwikkelen' bedraagt het nieuwe plafond € 650.000. Voor de regeling 'Groene en Blauwe diensten 2014-2015' is het nieuwe plafond vastgesteld op € 4.480.000.

Voor de regeling 'Duurzaam Ontwikkelen' kunnen gemeenten en waterschappen subsidie aanvragen voor de duurzame inrichting van het landschap en de leefomgeving.
De subsidie voor het opstellen van een uitvoeringsplan bedraagt maximaal € 15.000 per aanvraag. De subsidie voor de uitvoering van een of meerdere maatregelen uit een uitvoeringsplan bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten. Daarbij geldt een maximale subsidie van € 100.000 per aanvraag. Aanvragen kunnen het gehele jaar worden ingediend.

Voor de regeling 'Groene en Blauwe diensten 2014-2015' komen alleen gemeenten in aanmerking. Zij kunnen subsidie aanvragen tot 1 juli 2015. Voor het opstellen van het projectvoorstel en de activiteiten van de uitvoeringsorganisatie samen bedraagt de subsidie maximaal 15% van de totale subsidiabele kosten. Voor de uitvoering van de contracten voor de groene en blauwe diensten bedraagt de subsidie maximaal 75% van de normbedragen per Groene en Blauwe dienst, zoals opgenomen in de Catalogus Groenblauwe diensten. Bij de verlening van de subsidie wordt het verwachte rendement in mindering gebracht op de contractwaarde van de naar verwachting af te sluiten beheercontracten.

Terug naar overzicht