Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
17

NWO maakt drie finalisten van Academische Jaarprijs 2013 bekend

De drie finalisten voor de hoofdprijs van de Academische Jaarprijs 2013 zijn bekend. De strijd om de prijs zal gaan tussen team Shamoun Baranes, met het project 'Vogel het Uit' van Universiteit van Amsterdam, team Bodegom, met het project 'Vitaliteits Challenge: de kunst van het verouderen' van de Leyden Academy en team Steenbergen, met het project 'Tumoren kun je horen' van Universiteit Twente. In totaal waren er zeventien teams, bestaande uit wetenschappers, promovendi en studenten genomineerd voor de Academische Jaarprijs 2013. 23 oktober a.s. zal worden bekendgemaakt wie de winnaar wordt.

Tot en met 2 april 2013 konden de teams zich aanmelden voor de Academische Jaarprijs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 100.000, waarmee het winnende team de kans zal krijgen om het ingediende projectvoorstel te realiseren. Daarnaast kunnen drie finalistenteams in aanmerking komen voor de Labyrint-publieksprijs, georganiseerd door het gelijknamige televisieprogramma van VPRO/NTR. De winnaar krijgt een redactionele reportage in een van de Labyrint-uitzendingen.

De Academische Jaarprijs wil wetenschappelijk onderzoekers, promovendi en studenten motiveren om de resultaten van hun onderzoek actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De Stichting Academische Jaarprijs is in 2005 opgericht door NRC Handelsblad, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Terug naar overzicht