Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
17

ZonMw-oproepen voor Preventieprogramma 2019-2022

ZonMw heeft twee nieuwe oproepen gepubliceerd binnen het Preventieprogramma 2019-2022.

Het gaat om de al eerder aangekondigde oproepen gericht op implementatie.

Implementatie-Impulsen
Deze subsidieoproep stimuleert dat praktijkrelevante kennis die is ontwikkeld binnen het ZonMw Preventieprogramma wordt benut en toegepast in de praktijk. Een duidelijke focus op preventie en aansluiting op huidige ontwikkelingen op het gebied van preventie en publieke gezondheid zijn een vereiste. Onder implementeren wordt verstaan: het toepasbaar maken van projectresultaten voor gebruik in de praktijk en het daadwerkelijke gebruik stimuleren. Aandacht wordt hierbij specifiek gegeven aan de borging en het mogelijk opschalen van de projectresultaten.

Een aanvraag moet voortbouwen op een project uit het ZonMw Preventieprogramma. De hoofdaanvrager is werkzaam bij een praktijkorganisatie die aan de slag wil met de concrete projectresultaten uit het programma. De mede-aanvrager is werkzaam bij de organisatie van de (voormalig) hoofdaanvrager van het project uit het eprogramma. Samenwerking met relevante andere (landelijke) partijen is een pré.

Er is in principe in totaal € 300.000 beschikbaar. Het aan te vragen budget per aanvraag is maximaal € 50.000. Aanvragen die hebben voorzien in cofinanciering scoren hoger op relevantie in de beoordeling. Deze cofinanciering mag ook de inzet van uren betreffen. De looptijd van de projecten is maximaal 24 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 24 september 2019, 14:00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/preventieprogramma-implementatie-impulsen/

Implementatie in samenwerking
Met deze oproep wil ZonMw de benutting en toepassing van praktijkrelevante kennis, ontwikkeld binnen het Preventieprogramma, stimuleren. Er bestaan vaak raakvlakken tussen resultaten afkomstig uit verschillende projecten. Om de kennis te bundelen én te verrijken richt deze oproep zich op samenwerking tussen meerdere ZonMw-projecten én de praktijk. Een lerende aanpak, waarbij de verschillende partners van elkaar leren en professionals beter aan de slag kunnen gaan met wetenschappelijk onderbouwde kennis, vormt het hart van deze samenwerking. Gezamenlijk leveren onderzoek en (zorg)praktijk zo een bijdrage aan het behoud en de bevordering van gezondheid van burgers.

De subsidie kan worden aangevraagd voor de implementatie van praktijkrelevante kennis die ontwikkeld is binnen projecten van het Preventieprogramma in samenwerking met andere ZonMw (preventie)projecten en de praktijk. Gedurende de samenwerking binnen de projecten wordt kennis gedeeld, worden werkwijzen ontwikkeld en toegepast in samenwerking met relevante partijen in het werkveld. De projecten richten zich niet alleen op het creëren van een lerende omgeving, maar geven ook daadwerkelijk uitvoering aan de verankering van het evidence-based handelen van professionals en organisaties op het gebied van gezondheid en preventie in de (dagelijkse) uitvoering van werkzaamheden. Borging voor de langere termijn is hierbij een expliciet aandachtspunt.

De aanvraag dient voort te komen uit één of meerdere ZonMw preventieproject(en). De hoofdaanvrager is werkzaam bij de organisatie die tevens als hoofdaanvrager heeft opgetreden bij het betreffende project uit het ZonMw Preventieprogramma of is werkzaam bij een praktijkpartner die eerder onderdeel heeft uitgemaakt van het betreffende ZonMw project uit het Preventieprogramma. De aanvraag wordt in samenwerking met één of meerdere projecten uit het Preventieprogramma of uit andere relevante ZonMw-programma's ingediend. Daarnaast is nauwe samenwerking met de zorg/praktijkorganisaties vereist.

Er is in principe in totaal € 1,2 miljoen beschikbaar. Het budget per aanvraag is afhankelijk van het aantal samenwerkende projecten. Voor samenwerking bestaande uit drie (of meer) projecten is maximaal € 150.000 beschikbaar. Projecten die hebben voorzien in cofinanciering scoren hoger op relevantie in de beoordeling. De looptijd is maximaal 24 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 24 september 2019, 14:00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/preventieprogramma-implementatie-in-samenwerking/

Terug naar overzicht