Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
17

Noord-Brabant komt met subsidie voor verbetering lokale journalistiek

Lokale omroepen en bladen in de provincie Noord-Brabant kunnen vanaf 4 juni subsidie aanvragen voor verbetering van de lokale journalistiek.

Aanleiding voor de invoering van de nieuwe subsidieregeling is een amendement op initiatief van het CDA, gesteund door GroenLinks en ChristenUnie/SGP. De regeling richt zich op lokale media met een verzorgingsgebied van maximaal 50.000 inwoners. Voor de regeling komt in totaal € 90.000 beschikbaar.

De regeling is bedoeld voor het ondersteunen van een beperkt aantal projecten. Aanvragen moeten zich onder meer richten op blijvende verbetering van de lokale journalistiek, zodanig dat er ruimte komt voor (meer) onderzoeksjournalistiek. Dit kan door middel van scholing, organisatieontwikkeling, samenwerkingsprojecten of de ontwikkeling en implementatie van onderzoeksmethodieken.

Toekenning gaat op volgorde van binnenkomst, maar ingediende aanvragen worden indien nodig beoordeeld door onafhankelijke experts op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Aanvulling op landelijke fondsen
De provinciale subsidieregeling vormt een aanvulling op lokale of landelijke fondsen die gericht zijn op het bevorderen van onderzoeksjournalistiek en concrete onderzoeksprojecten subsidiëren. Op deze wijze kan Noord-Brabant een specifieke eigen rol spelen, zo meldt de provincie.

Zie ook: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2019/mei/subsidieregeling-lokale-journalistiek-van-start

Terug naar overzicht