Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
17

Nieuwe OPZuid-openstelling 'Koolstofarme Economie' bevestigd

De Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 (SOPZUID) gaat van 11 juni tot en met 27 september 2019 definitief open voor aanvragen met betrekking tot het onderdeel 'Koolstofarme Economie'.

Het Comité van Toezicht van het OPZuid-programma heeft namelijk ingestemd met deze onlangs al door de Stuurgroep OPZuid geadviseerde openstelling.

De openstelling is gericht op demonstratieprojecten met betrekking tot innovaties die bijdragen aan duurzame energieproductie, -efficiëntie en -besparing. De focus ligt daarbij op de gebouwde omgeving, aangezien hier een groot deel van de totale energieconsumptie plaatsvindt.

De subsidie bedraagt maximaal 40% van de totale projectkosten en kan oplopen tot € 1,5 miljoen per project. In totaal is € 8 miljoen te verdelen.

Kijk voor meer informatie – inclusief een factsheet met beknopte informatie over de openstelling – op: https://www.stimulus.nl/opzuid/openstelling-koolstofarme-economie-bevordering-van-duurzame-energie-per-11-juni-2019/

Over de regeling
Met de Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 wordt uitvoering gegeven aan het OPZuid – Europees Innovatieprogramma voor Zuid-Nederland (OPZUID).

Op basis van het onderdeel 'Koolstofarme Economie' kan subsidie worden verstrekt voor projecten gericht op de slimme uitrol van innovatieve technologieën, instrumenten en niet-technologische aspecten, die zijn gericht op het bevorderen of aanwenden van koolstofarme technologieën. De projecten dragen bij aan duurzame energieproductie, energie-efficiëntie en energiebesparing.

Terug naar overzicht