Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
17

Bijna € 20 miljoen beschikbaar voor innovatie in Noord-Nederland

Het samenwerkingsverband Noord-Nederland opent op 1 juni 2013 twee subsidieregelingen. Er wordt € 10 miljoen beschikbaar gesteld voor samenwerkingsprojecten die zich richten op de noordelijke speerpunten watertechnologie, energie, Healthy Ageing, agribusiness en sensortechnologie. Binnen de Verordening Transitie II en Pieken wordt hiervoor een derde tender opengesteld. De beste projecten ontvangen een subsidie van maximaal 30%. De projecten worden vooral beoordeeld op innovativiteit en wijze van samenwerken. Belangrijk hierbij is dat ook de eigen ureninzet voor subsidie in aanmerking komt. 

Voor de Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit NIOF is een budget van ruim € 9 miljoen beschikbaar. Met deze faciliteit kunnen ondernemers externe deskundigheid inhuren om innovatieve projecten uit te voeren, afzet en omzet te vergroten, de bedrijfsvoering te verbeteren en de inzetbaarheid van werknemers te vergroten. Met NIOF-subsidie worden deze kosten met 50% verminderd.

Zoals al eerder gemeld organiseert het samenwerkingsverband Noord-Nederland een informatiebijeenkomst over NIOF 2013 en de 3e tender transitie II en Pieken. U wordt geïnformeerd over de veranderingen in de subsidieregelingen voor 2013. De bijeenkomst vindt plaats op 23 mei in Groningen. Aanmelden kan voor 17 mei 2013 via zuidersma@snn.eu.

Terug naar overzicht