Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Steun voor innovatieprojecten Noord-Nederlandse landbouw

De subsidie wordt per provincie opengesteld binnen de Verordening Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 provincie Drenthe (NSPDR), de Regeling Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 provincie Fryslân (NSPFR), dan wel de Regeling Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 provincie Groningen (NSPGR).

Samenwerken aan innovatie EIP 2024 richt zich op samenwerkingsverbanden van ten minste twee partijen waarvan in ieder geval één partij landbouwer is. Projecten van goedgekeurde aanvragen worden onderdeel van het netwerk Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Dit netwerk bestaat om binnen de Europese Unie (EU) te leren van elkaars projecten en innovatie te stimuleren binnen de landbouwsector.

De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw. De projecten die worden ondersteund dragen bij aan het (door)ontwikkelen of praktijkrijp maken van nieuwe concepten, producten of diensten en de uitwisseling van kennis hierover.

Thema's zoals het ontwikkelen van duurzame verdienmodellen binnen de landbouw, het verbeteren van de biodiversiteit of het inspelen op maatschappelijke verwachtingen over voedsel en gezondheid staan centraal, zo meldt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Digitale informatiebijeenkomst 
Op 25 april 2024 houden de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en het SNN een informatief Teams-uur over de openstelling van de subsidie. Tijdens deze Teams-sessie geven vertegenwoordigers van de drie noordelijke provincies en het SNN informatie over de subsidie. Er is zowel vooraf als tijdens de bijeenkomst ruimte voor vragen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: https://web.snn.nl/cn/aq7fx/EIP

Meer informatie volgt ook na officiële publicatie van de nu aangekondigde nieuwe openstelling.

Zie ook: https://www.snn.nl/nieuws/nieuwe-subsidie-voor-innovatieprojecten-de-landbouw-noord-nederland, https://www.fryslan.frl/nieuwe-subsidie-voor-innovatieprojecten-in-de-landbouw-in-noord-nederland en https://www.fryslan.frl/besluitenlijst-gedeputeerde-staten-16-april-2024

Terug naar overzicht