Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Extra aanvraagperiode voor SPUK Zero Emissiebussen

Na de (gehonoreerde) aanvragen van de eerste ronde die tot eind 2023 konden worden ingediend, resteert van het subsidieplafond van € 40 miljoen nog € 10,25 miljoen. Dit restbedrag komt beschikbaar in een tweede aanvraagronde die loopt van 1 mei 2024 tot en met 31 mei 2024.

Na toekenning van de aanvragen op grond van de tweede ronde kan alsnog een bedrag resteren. Daarop kan een beroep worden gedaan in een derde aanvraagronde. De concessieverleners die nog niet eerder een aanvraag hebben ingediend, krijgen daarbij voorrang. Het beschikbare bedrag voor de derde aanvraagronde wordt uiterlijk 1 juli 2024 aan overheden per emailbericht bekendgemaakt. De aanvraagtermijn loopt van 3 september 2024 tot en met 31 oktober 2024.

Over de regeling
Met behulp van de Tijdelijke regeling specifieke uitkering Zero Emissiebussen 2022-2024 kan aan concessieverleners een financiële bijdrage worden verstrekt in de aanschafkosten van Zero Emissie bussen (ZE) met als doel een verlaging van het aantal diesel- en aardgaskilometers in het openbaar vervoer en een verhoging van het aantal kilometer in dat vervoer zonder uitstoot van koolstofdioxide of stikstofoxide, ten opzichte van 2022.

Terug naar overzicht