Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

POP3 Groningen open voor 'Samenwerking voor innovaties'

De provincie Groningen heeft een nieuwe openstelling bekendgemaakt voor de Regeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincie Groningen (POP3GRON).

De openstelling betreft de maatregel 'Samenwerking voor innovaties provincie Groningen 2019'. Deze maatregel wordt van 29 april tot en met 23 augustus 2019 opengesteld voor het indienen van aanvragen, met een subsidieplafond van € 1,2 miljoen.

Subsidie kan worden aangevraagd door een samenwerkingsverband van 'belanghebbende actoren in de landbouw- en voedingssector', zoals landbouwers, onderzoekers, onderwijsinstellingen, adviseurs en bedrijven. Ten minste één landbouwer moet deel uitmaken van een te ondersteunen samenwerkingsverband.

Subsidie kan worden verstrekt voor het uitvoeren van een innovatieproject dat zich bevindt op TRL-niveau 4, 5, 6 of 7 en gericht is op één of meerdere van onderstaande speerpunten of subthema's daarvan uit het Programma duurzame landbouw provincie Groningen 2017-2020:

  • biologische landbouw;
  • natuurinclusieve landbouw;
  • samenwerking in de sector:
    • de Agro-Agenda Noord-Nederland;
    • Graanacademie Groningen.


De subsidie varieert al naar gelang de soort activiteiten van 40% tot 100% van de subsidiabele kosten en van minimaal € 150.000 tot maximaal € 400.000.

Terug naar overzicht