Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht aangepast aan nieuwe MIT regeling

De Economic Board Utrecht (EBU) is een samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers uit het Utrechtse bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden, waaronder de provincie Utrecht. De provincie werkt samen met het rijk om het MKB te stimuleren. In 2015 stellen het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) voor het eerst gezamenlijk een budget beschikbaar voor de MIT-regeling waarmee het MKB binnen het Topsectoren beleid wordt ondersteund.

Onder de bestaande bepalingen van de EBU-verordening was een samenwerking vereist. Daarnaast is het mogelijk gemaakt om extra financiering aan het MKB toe te kennen. De mogelijkheden tot financiering van  MKB’ers zijn opgesplitst in haalbaarheidsprojecten, innovatieadviesprojecten en R&D samenwerkingsprojecten. Om in de toekomst op een flexibele manier de EBU-verordening aan te kunnen passen is een paragraaf toegevoegd waarin bijzondere bepalingen over bepaalde thema’s zijn opgenomen.

In de vernieuwde EBU is een grotere rol toebedeeld aan kennisinstellingen. Deze kunnen in verschillende vormen bestaan. In de nieuwe EBU is een opsomming opgenomen van instanties die als kennisinstelling kunnen worden gezien.

Terug naar overzicht